<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

30 godina je bila član Sajentološke crkve: Zbog jednog prizora napustila sve

Lea Remini (45), koja je našoj publici najpoznatija po sitkomu “Zvono kao spas”, prije dvije godine je napustila sajentologiju. Tri decenije je posvetila ovom učenju, a odgovore na pitanja zbog čega je okrenula leđa starom načinu života dala je u emisiji Opre Vingri na "OWN" televiziji.

21. maj 2015, 12:00

U otvorenom razgovoru sa Oprom Vinfri glumica je otkrila da je bila posvećeni član Sajentološke crkve, u koju je odlazila svakog dana, i svakog dana u njoj provodila po tri i po sata. Zbog glumačke karijere i sajentologije imala je veoma malo vremena za porodicu.

Članovi sajentologije su odlazili na razne kurseve. Jedan dan je Lea Remini pohađala  trening podizanja samopouzdanja u hotelu na Floridi. Dok je ona učila o tome kako da više veruje sebi, njena ćerka je plivala u bazenu prvi put. Ona je to propustila.


- Rasplakala sam se i pomislila sam: "Šta ja ovo radim?"- rekla je Lea.


Taj prizor je doveo do odluke da promijeni život.  Nije sve išlo tako lako:

- Nije to nešto što možete tek tako da prevaziđete, to su ljudi i život kojim ste oduvijek živjeli- dodala je ona.


Sajentologija je, kako je rekla, kreirala nju, i dobre i loše strane, stvorila je njen način mišljenja, sa dobrim i lošim stranama.


- Mislite na određeni način i prihvatite da je to zapravo vaš način razmišljanja- rekla je Lea.

Kad je shvatila da izvan sajentologije postoji jedan poseban svijet, uvidjela je da je vrijeme da zakorači u tu drugu realnost.


Kako je istakla, nema razloga da mislite onako kako vam drugi kažu i da tuđi sistem verovanja prihvatite kao svoj.


OKOLINA NEMA RAZUMIJEVANJA ZA NJENU ODLUKU


Njeni najbliži nisu lako prihvatili njen izbor prijatelji su joj okrenuli leša, dok je šetala sa bakom, srela je svoju majku, samo se okrenula i otišla od njih.

Njen odlazak iz Sajentološke crkve predstavnik ove ustanove je ocijenio kao patetičan način da se dobije publicitet i sramna eksploatacija religije.  

Izvor: Blic.rs