<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Novak i Nadal u istoj četvrtini!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković sastaće se sa Jarkom Nieminenom iz Finske u prvom kolu Rolan Garosa.

22. maj 2015, 12:00

U projektovanom polufinalu Đoković bi se sastao sa Marijem, a Rodžer Federer sa Tomašom Berdihom.

Prvi teniser svijeta na startu će se sastati sa sa Jarkom Nieminenom iz Finske. Novak je dobio četiri od pet okršaja sa Fincem, uključujući i posljednji, prije dvije godine u Monte Karlu (6:4, 6:3).

U drugoj rundi Novak će igrati sa boljim iz duela Žil Miler – Paolo Lorenci, a prije očekivanog četvrtfinala sa Nadalom projektovani protivnici su mu Bernard Tomić i Kevin Anderson. 

Rafael Nadal na startu za rivala ima 304. tenisera sveta, 18-godišnjeg Kventina Halisa iz Francuske, u drugom kolu čeka ga Aleksandr Dolgopolov, dok bi u trećoj rundi mogao da se sastane sa još jednim domaćim takmičarom – ljevorukim Adrijanom Manarinom. Potencijalni Nadalov rival u osmini finala jeste Grigor Dimitrov. 

Endi Mari počinje okršajem sa kvalifikantom, zatim ga čekaju Pospišil ili Sousa, a na putu do četvrtfinala sa Davidom Fererom trebalo bi da mu se nađu i Nik Kirjos i Džon Izner. 

Rodžer Federer takođe će se na startu sastati sa kvalifikantom, potom ga vjerovatno čeka Marsel Granoljers, a projektovani suparnik u trećoj rundi mu je Ivo Karlović. Federera u osmini finala čekaju Gael Monfis ili Pablo Kuevas, dok bi prije polufinala sa Berdihom ili Nišikorijem trebalo da se sastane sa Stanom Vavrinkom.

Beta/AP
Beta/AP

Filip Krajinović nije imao sreće sa žrebom, pošto će na startu igrati sa 17. nosiocem Davidom Gofanom, od kojeg je izgubio u jedinom okršaju u Sheveningenu prošle godine. Belgijanac je igrao četvrtfinale u Rimu, a u Parizu je pre tri godine stigao do osmine finala. 

Viktor Troicki postavljen je za 31. nosioca i na startu će igrati sa Jan-Lenardom Štrufom, 196 cm visokim Nijemcem koji je trenutno 98. na ATP listi. Biće to njihov prvi međusobni susret, a ako pobjedi, Troickog u drugom kolu čekaju Boleli ili Darsis. Projektovani rival u trećem kolu mu je David Ferer. 

Dušan Lajović brani četvrto kolo od prošle godine, a na početku će igrati sa Maksimom Gonsalesom, od kojeg je izgubio prošle godine u Rimu. Gonsales ima 31 godinu, trenutno je 115. na svijetu, a ako uspije da ga prođe, Lajovića u drugom kolu najvjerovatnije čeka Stan Vavrinka. 

Srbi u prvoj rundi:
Novak Đoković – Jarko Nieminen
Dušan Lajović – Maksimo Gonsales
Filip Krajinović – David Gofan
Viktor Troicki – Jan-Lenard Štruf 

Projektovani parovi četvrtfinala:
Novak Đoković – Rafael Nadal
Endi Mari – David Ferer
Kei Nišikori – Tomaš Berdih
Rodžer Federer – Stan Vavrinka