<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nenad Stevandić napustio SDS!

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske i član Glavnog odbora SDS-a Nenad Stevandić podnio je danas ostavku na sve funkcije i članstvo u SDS-u.

25. maj 2015, 12:00

Stevandić je na pres-konferenciji u Banjaluci rekao da će ubuduće biti opozicioni poslanik u NSRS-u te da će glasati u skladu sa svojim opredjeljenjem.

Kaže da se na ovaj korak „odlučio teška srca, a ne iz bijesa“.

- SDS nije dobio mandat da prenosi nadležnosti s RS-a na nivo BiH - kazao je, ističući da se na neke članove SDS vrši pritisak posljednjih dana da se oglase protiv njega.

- Izdaja ideje SDS-a i moralno posrnuće rukovodstva ne mogu se prikriti propagandom uvreda i diskriminacijom kadrova krajiških i drugih regija RS, koji su se  protivili privatizaciji stranke i dislociranju kadrova i odlučivanju u kancelariji organa na nivou BiH - naveo je Stevandić.

Istakao je da se nada da ovo rukovodstvo SDS-a „neće dugo opstati jer ne predstavljaju volju članova već samo svoje 'gole' interese za foteljama na nivou BiH“.


Nakon ovog političkog poteza, ostaje da se vidi kako će se Stevandić zaista ponašati prilikom glasanja u Narodnoj skupštini RS.