<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Večeras promocija knjige “Smijeh slobode – Uvod u Feral Tribune” u Banjaluci

"Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune" je 700-stranična i bogato ilustrovana epopeja o 25 godina kultnog političko-satiričkog lista Feral Tribune.

30. maj 2015, 12:00

Magazin BUKA organizuje promociju knjige Borisa Pavelića “Smijeh slobode – Uvod u Feral Tribune” danas sa početkom od 19.30 časova, u Domu omladine u Banjaluci.

Pored autora knjige, Borisa Pavelića, na promociji će učestvovati i Boris Dežulović i Predrag Lucić - nekadašnji urednici i novinari lista, Tanja Topić, politologinja i novinarka, i Aleksandar Trifunović, glavni i odgovorni urednik BUKE.

Autor knjige Boris Pavelić, novinar i komentator u "Novom listu" iz Rijeke, kroz prikaz lista Feral Tribune, zapravo prikazuje i istoriju Hrvatske i prostora bivše Jugoslavije.



"Smijeh slobode - uvod u Feral Tribune" je 700-stranična i bogato ilustrovana epopeja o 25 godina kultnog političko-satiričkog lista Feral Tribune. Autor podrobno opisuje fenomen Feral Tribunea od dana nastanka davne 1983. godine, kao humorističkog podlistka Nedjeljne Dalmacije, pa sve do gašenja samostalnog lista 2008. godine, te objašnjava važnost Feral Tribunea za vrijeme u kojem je izlazio, kao i za današnjicu.

Na svim promocijama Pavelićeve knjige, pitanje koje se najviše upućuje autorima jeste ono o ponovnom pokretanju Ferala. "To je vječno pitanje koje će nas proganjati valjda do kraja života", rekao je ranije na jednoj od promocija ove knjige Boris Dežulović.

Promocija knjige se održava u okviru Dana BUKE, kojima obilježavamo petnaestu godišnjicu BUKE.

Dane BUKE započeli smo nastupom Borisa Dežulovića i Predraga Lucića u Banjaluci, a nakon toga održan je koncert ansambla “Halka” u Kulturnom centru Banski dvor. U narednom periodu nastojaćemo da priredimo još zanimljivih događaja za naše čitaoce.

Ulaz na promociju je slobodan. Na promociji ćete moći kupiti knjigu i majice.  



Sve zainteresovane pozivamo na promociju knjige “Smijeh slobode – Uvod u Feral Tribune”, da sa nama obilježe treći događaj u okviru Dana BUKE.

Ovu promociju organizujemo u saradnji sa Fondacijom Friedrich Ebert Stiftung Banjaluka.