<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Izvještaj o stanju na putevima: Mokre i klizave ceste

Pročitajte današnji izvještaj o stanju na putevima...

26. maj 2015, 12:00

Prema informacijama prikupljenim u našem informativnom centru, saobraćaj se ovoga jutra na putevima u BiH odvija po pretežno mokrom i klizavom kolovozu.

Uslijed obilnih padavina proteklih dana, povećana je opasnost od odrona zemlje ili kamenja na dionicama koje vode kroz usjeke, pa vozače pozivamo na pojačan oprez.

Zbog radova na sanaciji klizišta na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Lapišnica, danas od 09 sati dolazit će do povremenih polusatnih obustava saobraćaja.

Na autoputu A-1 Zenica jug-Sarajevo sjever izvode se radovi na redovnom održavanju, tako da se saobraćaj na dionici Visoko-Podlugovi, u dužini od 3 km, preusmjerava iz preticajne u voznu traku. Na autoputu Bosanska Gradiška-Banja Luka na lokalitetu Kutlešin Gaj zbog radova na sanaciji klizišta saobraća se jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja. Podsjećamo da je zbog radova u Hrvatskoj, na snazi zabrana saobraćanja za teretna motorna vozila na GP Brčko-Gunja.