<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kevin Spejsi o elementima odličnog storytellinga

Da li biste ikada poverovali da je Kevin Spejsi neko ko bi mogao biti glavni govornik na jednoj od najpoznatijih konferencija posvećenoj kontent marketingu na kojoj bi davao savete stručnoj publici o tome kako da uspešnije obavlja svoj posao?

26. maj 2015, 12:00

Da li biste ikada poverovali da je Kevin Spejsi neko ko bi mogao biti glavni govornik na jednoj od najpoznatijih konferencija posvećenoj kontent marketingu na kojoj bi davao savete stručnoj publici o tome kako da uspešnije obavlja svoj posao? Jeste li se zapitali šta biste mogli čuti ili naučiti na tom predavanju? Verujem da bi mnogi reagovali mišlju: „Šta kog vraga on traži na takvoj konferenciji, zar ne bi trebao da glumi i radi slične stvari?!“ Mišljenja sam da je nakon brilijantne interpretacije uloge Frenka Andervuda u seriji „Kuća karata“ pokazao svoj ogroman glumački potencijal i da može mnoge da nauči o tome šta jeste i šta nije uspešan storytelling. Spejsi zna da je klasičan Holivud, kakav znamo, na izdisaju. U današnjem svetu se sve vrti oko umreženosti i povezanosti, potrebe da se bude prisutan online, da se bude u kontaktu sa svojom publikom, naročito u offline svetu. Zbog toga je odabrao da govori u prostoriji punoj online marketing menadžera umesto da komunicira sa novinarima na klasičan način.

Njegova ključna poruka tokom izlaganja ukazuje na jednostavnu istinu da svi koji se bave marketingom i komunikacijama moraju pričati bolje priče. Bez obzira da li kreirate priču o događaju koji organizujete ili marketing kampanji, treba da ispričate priču, i to ne bilo kakvu, nego onu nakon koje će publika ustati, oduševljeno aplaudirati i podeliti vašu priču sa svima koje znaju. Zvuči jednostavno, zar ne? Međutim, kreiranje takve priče je sasvim druga stvar. Jedna od dobrih vesti je da vam za storytelling ne treba ogroman budžet, ne treba vam selebriti i naporan rad u studiju. Potrebno je samo da zapišete priču, da pustite svojoj mašti i spisateljskoj kreativnosti na volju. Nakon što je napišete i ispolirate do perfekcije, nemoguće je da ne doživite uspeh, odnosno da ljudi ne pronađu put do vrata vaše firme.

Spejsi je u svom izlaganju podelio sa publikom tri najbitnija elementa odličnog storytellinga. Neću vam otkriti koji su, već gledajte i učite. :)

Izvor prototip.rs