<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dok roditelji strahuju, nova igra osvaja region: Djeca nestaju na tri dana!

Igra „hrabrosti“ „Game of 72“, u kojoj je cilj da igrač, najčešće tinejdžer, na tri dana nestane i o tome ne obavijesti najbliže članove porodice, počela je da osvaja region, a unijela je paniku i među roditeljima širom Srbije, prenosi novinska agencija Patria.

26. maj 2015, 12:00

 Djeca bukvalno „nestanu“ na tri dana iz čiste zabave, a roditelji nestanak prijavljuju policiji strepeći od najgoreg. Najstrašnije je što ova „igra“ uzima maha u trenutku kada se predlagači Tijaninog zakona zalažu za izmjene Zakona o policiji, po kome bi se za nestalom maloljetnom osobom tragalo odmah, a ne po isteku 48 sati.

Nakon prvih slučajeva zabilježenih u Velikoj Britaniji, Francuskoj i SAD, posljednji nestanak djevojčice Bojane M. (15) od prije nekoliko dana upravo se dovodi u vezu sa Facebook izazovom „Game of 72“.

- Ta djevojčica, koja je nestala 13. maja, a pronađena je bez posljedica 72 sata kasnije, rekla je da njeno bježanje iz kuće ima veze sa Facebook igricom. Kod mene u školi uveliko se priča o tome, a ja sam uspjela da „nestanem“ samo na jedan dan. Mama od drugarice kod koje sam bila me je odrukala roditeljima. Zbog pravila igre, niko javno neće da kaže gdje će se sakriti - objašnjava Maja R. (14), sa kojom su novinari stupili u kontakt preko jednog foruma na kojem mladi razmjenjuju iskustva u vezi sa igricom.