<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Real Madrid na ljeto dovodi Sergija Agüera za vrtoglavih 90 miliona eura!

Transfer bomba

Posljednjih nekoliko dana u engleskim medijima kruže priče kako se ovog ljeta u Real Madridu spremaju ukrasti Sergija Agüera Manchester Cityju i to za manje ni više nego 90 miliona eura.

26. maj 2015, 12:00

Građani su ovu sezonu završili na drugom mjestu na tablici u Premier ligi, a Argentinac, koji se većinu vremena mučio s povredama, sezonu je okončao na 26 pogodaka iz 33 utakmice u koliko ih je i nastupio.


Navijači Manchester Citya strahuju od ovakvog raspleta događaja s obzirom da je drugi najbolji strijelac veznjak David Silva koji je zabio ukupno 12 pogodaka.

Njegov odlazak s Etihada ujednio bi značio kako bi u Cityu ostali na Jovetiću, Džeki i Bonyju kada su klasične špice u pitanju, a njihovih zajedničkih 11 pogodaka ne garantiraju miran život u napadu Građana u sezoni 2015/2016.

Španski AS ističe kako je gazda Reala, Florentino Perez htio Aguera na Bernabeu dovesti još u vremenu kada je on nosio dres Atletico Madrida. Prije nekoliko sedmica, trener Manchester Citya kazao je kako misli da Argentinac ipak neće napustiti Etihad na ljeto.

''Mislim da će Aguero ostati jer mi nismo klub koji prodaje igrače. Sergio je ovdje jako sretan i njemu odlazak nije u planu.''


Također valja napomenuti kako je cijelu priču zakotrljao argentinski novinar Hernan Feler, koji također tvrdi kako će Arsenal ovog ljeta na Emirates dovesti veznjaka Juventusa, Artura Vidala.