<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Najavljena otvorenost sjednice VSTS šokirala novinare

Iako je prethodno najavljeno da će dvodnevna sjednica VSTS-a BiH u Banjaluci biti otvorena za javnost, pristup medijima je bio ograničen. Iz VSTS BiH je saopšteno da je za pristup neophodno akreditovanje 48 sati ranije, što nije uobičajena praksa.

27. maj 2015, 12:00

Takođe, novinarima nije bilo dozvoljeno unošenje kamera, diktafona i mobilnih telefona. Imali su mogućnost da sjednicu prate putem linka u posebnoj prostoriji koristeći isključivo papir i olovku tokom osmočasovne sjednice.Izjavu za medije, saopštenja niti zaključci zasjedanja nisu planirani.

“Prišao mi je radnik iz obezbjeđenja i tražio da odložim mobilni telefon koji mi je osnovno sredstvo za rad i rekao da postoji opasnost od audio snimanja”, ispričao je za ATV Vladimir Šušak, novinar BHRT.

Postavlja se pitanje, kaže Šušak, zašto je opasno snimati audio zapis sa ove sjednice?

“Mislim da je ovo parodija na otvorenost za javnost i onemogućen je rad novinara ovakvim načinom otvorenosti za javnost”, rekao je za ATV Vladimir Šušak, novinar BHRT.

Prije početka sjednice, novinarima se obratio samo Milan Tegeltija, predsjednik VSTS BiH, nakon čega su novinari napustili događaj.

Snimateljima je bilo dozvoljeno snimanje prvih par minuta.