<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Objavljen spisak uhapšenih funkcionera FIFA-e!

Hapšenje šest visokih zvaničnika Svjetske fudbalske federacije (FIFA) u toku noći u Cirihu uzdrmalo je fudbalski svijet, a sada je poznato i ko je sve lišen slobode.

27. maj 2015, 12:00

Najveće ime među svim uhapšenima sigurno je potpredsjednik vladajućeg tijela svjetskog fudbala Džefri Veb, koji je i predsjednik "CONCACAF".

Od najviših zvaničnika FIFA, uhapšen je i Vebov prethodnik na čelu "CONCACAF" Džek Vorner. Vorner je bio član Izvršnog komiteta FIFA od 1983. godine, a predsjednik "CONCACAF" od 1990. do 2011. godine, kada je suspendovan sa svih funkcija zbog istrage o korupciji, a potom je podnio ostavke na sve funkcije koje je obavljao, prenosi RTRS

Uz njih dvojicu, uhapšeni su i sljedeći zvaničnici FIFA:

- Eugenio Figeredo, potpredsjednik FIFA, predsjednik Fudbalskog saveza Urugvaja i bivši predsjednik Јužnoameričke fudbalske konfederacije.

- Eduardo Li, član Izvršnog komiteta FIFA, član Izvršnog komiteta "CONCACAF" i predsjednik Fudbalske federacije Kostarike.

- Hulio Roča, menadžer sektora FIFA za razvoj, bivši predsjednik Fudbalske unije Srednje Amerike i predsjednik Fudbalske federacije Nikaragve.

- Rafael Eskvivel, predsjednik Fudbalske federacije Venecuele.

- Hose Marija Marin,član Organizacionog komiteta FIFA za olimpijske turnire, predsjednik Fudbalske konfederacije Brazila.

- Nikolas Leoz, bivši član Izvšnog komiteta FIFA i bivši prvi čovjek južnoameričkog fudbala.

- Kostas Takas, ataše predsjednika "CONCACAF".

Uz njih, uhapšeno je još pet osoba koje imaju veze sa marketingom u sportu:


- Alehandro Bursako, Argentina
- Aron Dejvidson, Sjedinjene Države
- Ugo i Marijani Hinkis, Argentina
- Hose Margulis, Brazil