<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Rusija krivi SAD za hapšenja zvaničnika FIFA

Hapšenja visokih zvaničnika FIFA imaju veze sa dodjeljivanjem odigravanja Svjetskog prenstva Rusiji i Kataru, prenio je B92 navode ruskog državnog medija "Sputnjika".

27. maj 2015, 12:00

Sve što se desilo u Cirihu prije svega se desilo zbog dodjele Svjetskog prvenstva 2018. godine Rusiji, kao i sa time kako je Katar dobio da organizuje Svjetsko prvenstvo četiri godine kasnije", ističe neimenovani izvor na koji se ruski državni medij poziva.

Prema njegovim riječima, SAD su donijele konačnu odluku da se uhapše zvaničnici i sprovede istraga. Međutim, kako se ističe, to ne dotiče rusku organizaciju Svjetskog prvenstva za tri godine.

Osim toga, "Sputnjik" je objavio i saopštenje senatora SAD Džona Mekejna i Boba Mendeza u kojima se navodi da FIFA ne bi trebalo da Sepu Blateru da peti mandat na čelu te organizacije jer je podržao Rusiju da dobije organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Zvaničnici koji su ranije u toku dana uhapšeni u Cirihu došli su na 65. kongres Svjetske fudbalske organizacije na kojem je Blater trebalo da traži svoj peti mandat.