<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Prioritet izgradnja mosta na Savi kod Gradiške

BANJALUKA

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da prioritet institucija BiH mora biti izgradnja mosta na Savi kod Gradiške.

28. maj 2015, 12:00

"Insistiraću da to pitanje bude ključno za sve institucije BiH. Pokušaću i da loši odnosi sa Hrvatskom budu prevaziđeni da bi ta zemlja shvatila da je neophodna izgradnja tog mosta", rekao je Ivanić novinarima u Banjaluci nakon sastanka sa načelnikom opštine Gradiška Zoranom Latinovićem.

On je istakao da je na sastanku razgovarano i o izgradnji obilaznice u Gradišci.

Na pitanje o čemu će danas razgovarati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, Ivanić je rekao da će biti riječi o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Latinović je rekao da na području oštine Gradiška postoje veliki infrastrukturni problemi, a jedan od njih je i granični prelaz, koji se nalazi u centru grada.

On je naveo da je za izgradnju pet kilometara obilaznice u Gradišci obezbijeđeno 3,8 miliona KM, te izrazio nadu da će dodatna sredstva biti prikupljena u narednom periodu.

"Očekujem da do završetka mosta bude izgrađena i ova obilaznica", rekao je Latinović, te dodao da se nada da će politički problemi u Skupštini opštini Gradiška biti riješeni.

Govoreći o predstojećoj posjeti pape Franje Sarajevu, Ivanić je ocijenio da se time šalje pozitivna poruka, koju BiH treba da iskoristi.