<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Forbes: On je najbogatiji čovjek u BiH

Prema ''Forbesu'', najbogatiji u BiH je Izudin Ahmetlić, čija je ''Hifa Group'', koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila dobit u iznosu od 330,5 miliona evra.

29. maj 2015, 12:00

Ugledni časopis ''Forbes'' je u novom izdanju donio zanimljvu listu, a odnosi se na najbogatije privrednike u Bosni i Hercegovini, ali i regionu.

Tako je prema ''Forbesu'', najbogatiji u BiH je Izudin Ahmetlić, čija je ''Hifa Group'', koja posluje u naftnom sektoru, ostvarila dobit u iznosu od 330,5 miliona evra.

Drugi na toj listi iz Bosne i Hercegovine jeste Senad Džambić, čiji je trgovački lanac ''Bingo'' imao 258,9 miliona evra.

Kada je u pitanju region, magazin Forbes je pokazao kako su u Hrvatskoj najbogatiji Ivica Todorić, Branko Roglić i Emil Tedeschi.

Na vrhu popisa najvećih preduzetnika u Sloveniji po prihodu našli su se Iza i Samo Login, bračni par čija je kompanija ''Outfit7'', specijalizovana za mobilne aplikacije, ostvarila 617,2 miliona evra. Logini su tako pretekli Sandija Češka, vlasnika telemarketinške firme ''Studio Moderna'' koja je prošle godine imala 390,7 miliona evra prihoda.

U Srbiji se Miroslav Mišković nalazi na vrhu liste sa 463,7 miliona evra prihoda ''Delta holdinga'', a lider iz 2014. godine Miodrag Kostić sa svojom ''MK Grupom " 'pao' je 20 odsto. Drugo mjesto, zauzeli su Saša Glušac, Ivica Vukelić i Velibor Đurović, suvlasnici ''Autoritas investmentsa'', čiji je prihod iznosio 369,4 miliona evra.

Na prvom mjestu u Makedoniji treću godinu zaredom je Minčo Jordanov, vlasnik niza uglavnom metalurških i građevinskih firmi, a vrijednost njegovih udjela je 26,4 miliona evra. Drugi je naftaš Andreja Josifovski sa 22,5 miliona evra vrijednim dionicama, prenosi Avaz.