<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dubioza Kolektiv prvi Bosanci na Glastonbury Festivalu

Dubioza kolektiv nastupit će na Glastonburyu, jednom od najpoznatijih muzičkih festivala na svijetu, i to čak dva puta u jednom danu.

29. maj 2015, 12:00

U nedjelju, 28. juna  grupa će održati dvije svirke – na Shangri-La i The Glade pozornicama. Ovo je prvi put da jedan sastav s ovih područja gostuje na ovom festivalu.

“Jako nas veseli da ove godine sviramo u mnogo različitih zemalja Europe jer smo pasionirani skupljači suvenira u obliku magneta za frižider i sada nam se pruža mogućnost da upotpunimo kolekcije. Čuli smo da Glastonbury festival ima poseban festivalski magnetić koji će zauvijek imati posebno mjesto u našim srcima, ali i pored ručke za otvaranje škrinje za zamrzavanje. Osim magneta i piva, na ovoj ljetnoj turneji nas veseli i to što ćemo u setu svirati 8 od 10 pjesama s novog albuma” kažu iz Dubioze.

Nastup na Glastonburyu prvi je korak u ‘osvajanju Otoka’. Bend već ima potvrđen nastup na Boom Town Festivalu koji se u kolovozu održava u Hampshireu, a do kraja godine održat će dva solo koncerta u Londonu. Uz Veliku Britaniju nastupat će i po Europi, a u Poljskoj i Njemačkoj dva puta će nastupiti kao gosti grupe Faith No More. Na njihov poziv Dubioza će gostovati na koncertima u Krakowu 8. i Hamburgu 23. juna.

Izvor muzickazona.ba