<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dačić: Budućnost Srbije je u EU

BEOGRAD

Srbija treba da bude oslonac u regionu i kreator politike koja isključuje sukobe, a njena budućnost je u EU, poručio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

29. maj 2015, 12:00

"Srbija više ne razmišlja, niti se lomi gde joj je mesto. Ona to zna. Naš krajnji cilj je Evropa u Srbiji", rekao je Dačić na svečanosti povodom obilježavanja Dana srpske diplomatije.

Obraćajući se zvanicama u Domu Narodne skupštine, Dačić je rekao da je Srbija istok zapadu, a zapad istoku.

"Srbija treba da održava odnose sa celim svetom, da je svi poštuju, ali da je se niko ne plaši", rekao je Dačić

On je istakao da je srpska diplomatija angažovana na zaštiti državnog integriteta, poštovanju međunarodnog prava, njegovanju dobrosusjedskih odnosa i očuvanju mira.

"Cilj je stabilna Srbija koja ne mora ni za koga da ratuje i ni od koga da pozajmljuje", poručio je Dačić.

On je naglasio da će okosnica srpske diplomatije biti i novo brendiranje Srbije za šta je potrebno osavremenjavanje i reforma u toj oblasti.

Svečanosti u Domu Narodne skupštine prisustvovali su poslanici, predstavnici ambasada u Beogradu, vojske, vjerskih zajednica i druge zvanice.

Dan srpske diplomatije obilježava se u znak sjećanja na osnivanje Knjaževske kancelarije inostranih dela Kneževine Srbije 29. maja 1839. godine.