<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Odbačena krivična prijava protiv Bogdanova

Više javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu protiv Ivana Bogdanova zbog dešavanja tokom incidenta sa dronom na utakmici Srbije i Albanija.

29. maj 2015, 12:00

"Krivična prijava koja je bila podneta protiv Bogdanova je odbačena i predmet je dostavljen na dalje postupanje prekršajnom sudu", navodi se u informaciji tužilaštva dostavljanoj Tanjugu.

Protiv Bogdanova se vodio predistražni postupak za krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, ali je utvrdjeno da krivično djelo nije izvršeno već eventualno prekršaj.

Povodom istog dogadjaja Više javno tužilaštvo u Beogradu podnijelo je optužni prijedlog Višem sudu u Beogradu protiv Nenada Ilića za isto krivično djelo. Protiv njega je postupak još u toku.

Ivan Bogdanov postao je poznat cijeloj Srbiji kao predvodnik navijača koji su prekinuli fudbalsku utakmicu Italija - Srbija u Đenovi 2010. godine, zbog čega je u Italiji osudjen na tri godine i tri mjeseca zatvora, a potom ubrzo deportovan u Srbiju.

On je bio medju navijačima koji su poslije incidenta sa dronom tokom utakmice Srbija – Albanija uletjeli na stadion.

Ranije je takodje bio osudjivan zbog incidenata na sportskim priredbama, ali mu nikada nije izrečena mjera zabrane prilaska stadionu.