<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Vremenska i biometeorološka prognoza za subotu, nedjelju i ponedjeljak

Informišite se....

30. maj 2015, 12:00

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati sunčano vrijeme. Poslije podne ili prema kraju dana, u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne, očekuje se umjeren razvoj oblačnosti što može usloviti slabe i kratkotrajne lokalne pljuskove. Vjetar, slab, promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 22 do 28 °C.

U nedjelju pretežno sunčano. Tokom poslijepodneva, u većem dijelu zemlje, očekuje se pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Na sjeveroistoku Bosne i u Hercegovini, uglavnom, bez padavina. Jutarnje temperature od 7 do 12, na jugu od 12 do 16, a dnevne od 23 do 29 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U većem dijelu u zemlje, uz povećanu oblačnost, tokom poslijepodneva očekuju se pljuskovi, ponegdje praćeni grmljavinom. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne bez padavina. Jutarnje temperature od 7 do 13, na jugu od 12 do 17, a dnevne od 25 do 30 °C.

Biometeorološka prognoza

Subota - Stabilnije vremenske prilike i dalje uslovljavaju povoljnu biometeorološku prognozu. Većina ljudi će se osjećati ugodnije i biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata trebale bi se u znatnoj mjeri umanjiti. Savjetujemo Vam da više boravite na otvorenom.

Nedjelja - Biometeorološka prognoza je relativno povoljna, stoga osjetljive osobe ne bi trebale imati jačih tegoba. Stabilne vremenske prilike, bez izrazitih oscilacija, pozitivno će djelovati na većinu populacije, pri čemu bi povremeni pljuskovi, uglavnom poslije podne, mogli pokvariti ugođaj. Opšta slika će biti nešto lošija na zapadu zemlje.

Ponedjeljak - Nastavlja se razdoblje povoljnijih biometeoroloških prilika. Uz duže sunčane intervale, većina populacije će se osjećati ugodnije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata djelimično će se umanjiti. Porast temperatura u drugom dijelu dana mogao bi uzrokovati probleme osjetljivim osobama, stoga je preporučljivo slojevito se odjenuti i ne pretjerivati sa aktivnostima.