<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Na kafi sa Magazinom BUKA u Prijedoru

Ovo druženje zakazano je za utorak, 2. jun 2015. godine u Cafe Tamaris (ulica Vuka Karadžića) u 18 časova.

02. juni 2015, 12:00

Magazin Buka planira tokom juna mjeseca održava javne prezentacije u više gradova u BiH. Kroz predstavljanje svog 15-godišnjeg rada u sferi medija, želi da ukaže na mogućnosti savremenih medija u pružanju podrške građanskim inicijativama i akcijama.

U situaciji kada je sloboda govora ugrožena, kada se na medije vrši politički i finansijski pritisak, kada je zastrašivanje novinara sve učestalije, kada su mediji podijeljeni po političkoj i etničkoj liniji, kada novinari pribjegavaju autocenzuri, a svega nekolicina medija ostaju profesionalni u izvještavanju o mnogobrojnim problemima, uključujući korupciju, socioekonomske probleme, kršenje ljudskih prava, govor mržnje, ekološke i druge probleme, organizacije koje ukazuju na ove probleme i traže rješenja za njih ne dobijaju dovoljno prostora u medijima ili, još gore, bivaju sistematski diskreditovane.

Zbog toga su potrebni novi modeli medijskog djelovanja - djelovanja u interesu javnosti. Takvi mediji su mogući jedino aktivnom saradnjom i dijalogom između medija i publike.

Unazad 15 godina, medijski projekat Buka djeluje upravo na ovaj način, pristupajući temama od javnog interesa kroz aktivan angažman. Kroz printani magazin, televizijsku emisiju i web portal 15 godina obrađujemo najvažnije probleme našeg društva.

Ovim putem pozivamo Te na druženje uz kafu!

Pozivamo vas na neformalni razgovor, da se upoznamo, razgovaramo i razmijenimo znanja i iskustva u upotrebi novih medija i društvenih mreža za podršku i učešće u građanskim akcijama.

Ovo druženje zakazano je za utorak, 2. jun 2015. godine u Caffe Tamaris (ulica Vuka Karadžića) u 18 časova.

Pozivamo građane, predstavnike lokalnih medija, lokalne nevladine organizacije, formalne i neformalne aktivističke grupe, te sve ostale koji su zainteresovani da nam se pridruže.

Organizujte druženje sa Bukom i u Vašem gradu!

Osim Prijedora Buka će doći u Bihać, Doboj, Trebinje, Mostar, Srebrenicu, Bratunac, Sarajevo, Ljubuški, a možda i u Tvoj grad, ako misliš da bi Tvom gradu ili Tebi lično bilo korisno

Kroz printani magazin, televizijsku emisiju i web portal Buka 15 godina obrađuje  najvažnije probleme našeg društva.

Pored objektivnog i istinitog izvještavanje o pitanjima koja se tiču ljudskih prava, slobode govora, političkih i ekonomskih tema, čime se podiže svijest javnosti o problemima, Buka daje medijski prostor nezavisnom mišljenju i alternativnim diskursima, ukazuje na manipulacije, otkriva zloupotrebe vlasti i insistira na transparentnosti i odgovornosti u radu vlasti i javnih institucija.

Jer mi smo politici dali mogućnost da nas zastupa, političari nisu naši gospodari!

Takođe, Buka daje priliku formalnim i neformalnim aktivističkim grupama, ugroženim i marginalizovanim grupama, kao i pojedincima, da govore o problemima koji ih tište i objave svoje inicijative i pozive na djelovanje.

Kroz Buka blog servis, svakog mjeseca stotine blogera i blogerki pokrenu ozbiljne društvene teme i pišu o mnogobrojnim problemima, a nerijetko na taj način pokrenu i njihovo rješavanje.

Bez aktivnog pojedinca nema aktivnog društva, a Lajk nije dovoljan! Zbog toga Buka, pored prednosti novih medija, želi ukazati i na ograničenja internet aktivizma.

Buka poziva sve koji su zainteresovani da se jave kako bismo zajedno organizovali druženje i u Vašem gradu.