<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Merkel: Moguće reforme unutar EU-a

Merkel je nakon sastanka sa Cameronom u Berlinu na konferenciji za medije nagovijestila mogućnost revizije ugovora EU-a u svjetlu prijetnji Velike Britanije napuštanjem Unije

30. maj 2015, 12:00

Njemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da će sarađivati s britanskim premijerom Davidom Cameronom u vezi s reformisanjem Evropske unije (EU), javlja Anadolu Agency (AA).

Merkel je nakon sastanka s Cameronom u Berlinu na konferenciji za medije nagovijestila mogućnost revizije ugovora EU-a u svjetlu prijetnji Velike Britanije koje se odnose na napuštanje Unije.

"Gdje postoji volja, postoji i način. Evropa je mnogo puta to i dokazala", poručila je Merkel i naglasila da svako zna da postoji potreba uvođenja promjena u ugovorima Evropske unije.

Merkel je istakla da je na današnjem sastanku s britanskim premijerom razgovarala o samitu G-7, ISIS-u, imigrantima, ukrajinskoj krizi i očekivanjima Velike Britanije od EU-a.

Njemačka kancelarka je napomenula kako u EU žele da Velika Britanija ostane u toj međudržavnoj zajednici.

Cameron je izjavio da EU mora biti fleksibilna i da su potrebne promjene u ugovorima EU-a kako bi Velika Britanija ostala u ovom bloku.