<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Opozicija u RS pokreće inicijativu za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine

Vukota Govedarica, šef kluba poslanika Srpske demokratske stranke (SDS) u Narodnoj skupštini Republike Srpske, najavio je danas da će tokom ove sedmice opozicioni "Savez za promjene" pokrenuti inicijativu za održavanje posebne sjednice Narodne skupštine koja se odnosi na informaciju o aferi o navodnoj kupovini poslanika prilikom izbora Vlade RS u decembru prošle godine.

01. juni 2015, 12:00

"Prikupićemo i više potpisa nego što je potrebno za sazivanje posebne sjednice, pozvaćemo sve parlamentarne političke partije u RS-u da podrže ovu vrstu inicijative. Nadamo se da ukoliko postoje one koje neće podržati, da će u NS RS na sjednici prihvatiti dnevni red", rekao je Govedarica.

Prema njegovim riječima, "Savez za promjene" će ponuditi zaključke, jer je kako je kazao, "nevjerovatno da više od šest mjeseci u RS tinja afera 'snimak', a da nadležne institucije nisu ništa preduzele".

Opozicionoj koaliciji, čiju okosnicu čine SDS, NDP i PDP, pridružio se i Adam Šukalo, predsjednik NS-a. Predstavnici ovih stranaka najavili su da će nakon sazivanja posebne sjednice Narodne skupštine znati da li imaju skupštinsku većinu, odnosno 42 poslanika. Za vladajuću koaliciju predvođenu SNSD-om istakli su da je "u problemima i na klimavim nogama", te su najavili da će iskoristiti priliku da preuzmu vlast.