<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Kruzer stigao u Brčko

Nesvakidašnji prizor u Distriktu - u brčansku luku juče je uplovio kruzer Vikor Igo, koji je dovezao putnike iz Njemačke, Danske i Engleske.

02. juni 2015, 12:00

 Među njih 70 najviše je bilo Engleza, a većina ih je prvi put u Brčkom. Rona Fajnija i njegovu prijateljicu, na izlazu iz kruzera dočekale su kočije, javlja ATV.

"Ovo je potpuno novo za nas. Mi posjećujemo i ostale zemlje. Bili smo u Hrvatskoj, Mađarskoj...Ići ćemo u Srbiju. Veoma je zanimljivo. Lijepo se provodimo. I gdje god da odemo ljudi su tako ljubazni", priča Ron Fajni iz Južne Engleske.

"Želim da vidim grad, ljude. Nemam dovoljno vremena da ih upoznam, ali želim da pronađem lokalne znamenitosti i zanimljiva mjesta. Zato sam tu", rekla je Kris Embling iz Londona.

I za vlasnika kočija Aziza, ovo je bila atrakcija. Vožnja centrom grada, tvrdi, traje 40 minuta, i nije skupa.

"Ovdje je to skoro tringer. U Beču je to skupo. Kod nas je to desetak evra. Još oni daju bakšiš toliko, jer je to kod nas povoljno", smatra Šehovac.

Ipak većina tuirsta grad je obišla pješke. Najprije su posjetili pravoslavnu crkvu, a potom i ostale vjerske objekte. Kažu da su oduševljeni prvim utiscima.

Viktor Igo danas će nastaviti svoju pliovidbu prema Budimpešti. Odatle do Beogarada i natrag, a Dunavom i Savom plovi već petu godinu zaredom. Kad uplovi u brčansku luku, jednom ili dva puta godišnje, prava je atrakcija za Brčake.