<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Dodik: Radojičić uglavnom nije u pravu

Ali nema bolje prilike da mijenjate stanje nego da prihvatite takvu poziciju

03. juni 2015, 12:00

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je potpredsjedniku SNSD-a Igoru Radojičiću ponudio da bude potpredsjednik partije zadužen isključivo za kadrovska pitanja, s obzirom da je najveći dio njegovih prigovora bio upravo u vezi sa ovim pitanjima.

Dodik je napomenuo da je sa Radojičićem o tome razgovarao juče. “On to još nije prihvatio, vidjećemo da li će, ali nema bolje prilike da mijenjate stanje nego da prihvatite takvu poziciju”, naveo je Dodik.

Dodik je za Radio-televiziju Rerpublike Srpske ocijenio da Radojičić nije u pravu za većinu svojih primjedbi i da nije korektan način na koji ih iznosi, ali da “u stranci ne žele da te primjedbe i Radojičić ostanu mimo odlučivanja”.

On je napomenuo da je Radojičić veoma jasno rekao da ostaje u SNSD-u, kao i da je na nedavno održanom Saboru SNSD-a aplauzom pozdravljeno jedinstvo stranke.

Dodik je istakao da, što se tiče Radojičića, više nema prostora za bilo kakvu vrstu neizvjesnosti, te da je priča oko njega nepotrebno na dnevnom redu i da previše dugo traje.

Prema njegovim riječima, na jučerašnjem sastanku sa Radojičićem razgovarao je i o imenovanju tehničkog lica u poslaničkom klubu SNSD-a, a dogovoreno je da Radojičić imenuje to lice.

Potpredsjednik SNSD-a Igor Radojičić potvrdio je ranije danas da je razgovarao sa predsjednikom SNSD-a Miloradom Dodikom i šefom Kluba poslanika ove stranke u Narodnoj skupštini Republike Srpske Radovanom Viškovićem i da je postignut “određeni dogovor”.

U slučaju Vučetića istragu provesti do kraja

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je saglasan da se istraga u vezi sa vršiocem dužnosti direktora Tekstilne industrije “Nikola Tesla” Draganom Vučetićem provede do samog kraja.

Komentarišući informacija da je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske dostavilo Specijalnom tužilaštvu izvještaj protiv Vučetića, Dodik je poručio da u Srpskoj niko nije zaštićen i da pozicija direktora ne znači da se nekažnjeno može kršiti zakon.

“U ovoj zemlji, u Republici Srpskoj, niko nije zaštićen, to treba posmatrati u tom kontekstu, a sud će na kraju reći svoje”, rekao je Dodik za Radio-televiziju Republike Srpske.

Dodik je napomenuo da je ranije čuo da postoje neke naznake o mogućem kršenju zakona, te da je od samog početka saglasan da se ta istraga dovede do kraja.

“Moj zahtjev je uvijek da se, ako nema razloga, ne prave nikakve afere, ali ovdje je očigledno riječ o tome da ima osnova”, rekao je Dodik.

Službenici Uprave kriminalističke policije MUP-a Republike Srpske podnijeli su izvještaj Specijalnom tužilaštvu protiv Dragana Vučetića zbog osnovane sumnje da je kao vršilac dužnosti direktora Javnog preduzeća “Nikola Tesla” zloupotrijebio službeni položaj i izvršio poslovnu prevaru, čime je ovom preduzeću uzrokovao štetu od 1.104.878 KM.

Zamjenik načelnika Uprave kriminalističke policije Nedeljko Lubura rekao je juče da se navedeno lice tereti da je ova krivična djela počinilo od 9. oktobra 2012. do 24. marta 2014. godine i na taj način omogućilo sticanje protivpravne imovinske koristi pravnom licu “Nikola Tesla” GMBH Keln od 500.175 KM.