<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Darkwood Dub za BUKU: Sve se svodi na to da li je pjesma dobra ili ne

INTERVJU

Naša prva i osnovna obaveza kao vrste je da zarad normalnog života budućih generacija očuvamo naše prirodno stanište što je više moguće, kaže Vučetić.

08. juni 2015, 12:00

Nacionalni park Sutjeska i ove godine biće domaćin festivala za mlade „OK Fest“, koji će se održati 03/04/05 jula. Na ovogodišnjem OK Festu nastupiće najpoznatija imena regionalne rock scene, a jedan od njih je i Darkwood Dub koji će održati koncert 5. jula.

Dejan Vučetić Vuča iz ovog benda za BUKU govori o festivalima, mladima na festivalima, regionalnoj muzici i drugim temama.

Koja Vam je prva asocijacija kad pomislite na Sutjesku?

Jedna asocijacija vezana za Sutjesku je svakako bitka iz Drugog svetskog rata, i naravno film koji je snimljen na tu temu. Tu je i sećanje na  ekskurziju iz đačkih dana, kao i nekoliko recentnih sećanja kada su darkvudi prešli preko Sutjeske. Tako da asocijacija ima više...

Znate li da je ovaj Nacionalni park ugrožen. Naime, određene strukture na ovom području žele izgraditi male hidroelektrane. Koja je Vaša poruka povodom ovoga, zbog čega je važno očuvati prirodna blaga?

Naša prva i osnovna obaveza kao vrste je da zarad normalnog života budućih generacija očuvamo naše prirodno stanište što je više moguće. Nažalost, ekološka katastrofa koja preti planeti je sve očiglednija i veoma je važno što manje remetiti prirodnu ravnotežu koja je već isuviše narušena. Svedoci smo učestalih vremenskih nepogoda, priroda je neukrotiva, treba biti veoma oprezan sa tim stvarima.

Šta očekujete od nastupa na OK Festu?

Nadamo se dobrim vremenskim uslovima, prijatnim domaćinima, te velikom broju posetilaca. Naučili smo se vremenom da ne očekujemo ništa ni manje ni više do najboljeg mogućeg koncerta Darkwood Dub-a u datim okolnostima. :-)

Foto: Aleksandar Ilić



Zbog čega je važno da mladi posjećuju festivale? Kako biste bi opisali festivalski duh i koliko je on značajan?

To je prilika i za mlade i za stare da se druže i upoznaju. Naravno, tu su pre svega da čuju više bendova koje vole, čuju neke koje nisu imali priliku da slušaju ranije i uopšte uživaju u muzici. Poslednjih godina je to u našim krajevima veoma popularno, ima puno festivala.

Koliko pratite regionalnu muzičku scenu, šta biste preporučili da poslušamo?

Pratimo, naravno. Sa dosta bendova se susrećemo na festivalima, manje-više svi se međusobno poznajemo. Najviše ipak pratim lokalnu scenu, iz koje bih preporučio novi album sastava Lira Vega ,,Duhovi" koji dosta slušam ovih dana. Izdvojio bih takođe i beogradsku elektronsku atrakciju, bend koji se zove Минилиния.

Šta je za Vas muzika danas? Da li se samo muzičko stvaralaštvo promijenilo pod uticajem razvoja interneta, masovne dostupnosti svega, društvenih mreža?

Mislim da je muzičko stvaralaštvo izolovano od svega toga, jer se srećom ipak sve svodi na to da li je pesma dobra ili ne. Što se tiče pogodnosti koje su nam donesene razvojem i dostupnošću tehnologije, danas je svakako mnogo lakše i jeftinije načiniti kvalitetan tonski zapis nego pre 30-40 godina.

Kako ćete provesti ljeto?

Provešćemo ga radno, a stići ćemo i da se odmorimo. Imamo dosta nastupa ovog leta, pored toga radimo na novim pesmama.

Šta Vas čini sretnim, u čemu uživate, kako volite provoditi slobodno vrijeme?

Volim da provodim vreme sa porodicom, takođe i druženje sa prijateljima je nešto u čemu uživam.

Za kraj poruka za čitaoce BUKE...

Vidimo se na Tjentištu, na OK Festu!



Razgovarala Maja Isović