<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Buka karikatura: Dragan Čović čudotvorac

Čudotvorac

09. juni 2015, 12:00

 "Ja idem u Audiju A8 s aerodroma, papa ide u nekom tamo Fordu. Šta reći na to sve? To je nešto što bi nama morao biti nekakav motiv ako se bavimo politikom - da možemo politiku raditi i na drugačiji način", kazao je Dragan Čović, član Predsjedništva BiH nakon što je papa Franjo u zgradu Predsjedništva BiH stigao u Fordu Focusu.


U eri satiričnih portala, gornji tekst bi se logično činio satiričnim. na našu nesreću nije 


Dragan Čović je samo iskreni predstavnik ovdašnje političke elite. Bez emocija, bez skrupula i sa gotovo nevjerovatno važnom slikom o sebi. 

Dragan Čović Papu Franju tretira samo kao slučajnog prolaznika u zemlji kojom gospodari, i sa podsmijehom komentariše da se Papa vozi u vozilu koje vrijedi kao vrata na Audiju kog smo mu mi kupili 


Ovo je njegovih pet minuta. Svima je potreban, od EU, do Hrvatske, Dodika ili Bakira i toga je potpuno svjestan. 

Iako je Komšića godinama koristio kao argument za ugroženost Hrvata nije mu smetalo da nakon izbora uđe u koaliciju sa njim i DF-om. 

Bez problema je prijatelj i sa Dodikom i sa Karamarkom, jer ideologija mu nikad nije bila važnija od moći i uticaja. 


E, da je Papa Franjo samo znao, da je predratni komunistički funkcioner a današnji veliki katolik i vjernik, Dragan Čović koji ga je prvi dočekao na sarajevskom aerodromu, kao u priči iz Biblije skrenuo rijeku sa svog velelepnog imanja i da s obzirom na imovinu koju ima u odnosu na prijavljena primanja, od vode pravi vino, a od hercegovačkog kamena, zlato...(a usput još kao dragstor non-stop stigne da brani i svoj narod-prim.aut), proglasio bi ga po kratkom postupku-blaženim ili barem čudotvorcem.



Karikaturu po ideji BUKA magazina nacrtala Nina Hadžić 

Za veću karikaturu kliknite na fotografiju