<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Bajrović: Nismo više dio vladajuće većine u FBiH

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Reuf Bajrović izjavio je na konferenciji za novinare u Sarajevu da ministri iz Demokratske fronte (DF) više nisu dio vladajuće većine u FBiH, te da, ukoliko ih premijer FBiH Fadil Novalić ne smijeni, uskoro će sami podnijeti ostavke.

09. juni 2015, 12:00

 On je dodao da Stranka demokratske akcije (SDA) svojim postupcima predsjedniku Hrvatske demokratske zajednice (HDZBiH) Draganu Čoviću isporučuje treći ekonomski entitet i poručio im da sastave novu većinu u Federaciji BiH ili da u suprotnom podnesu ostavke, za šta ne vjeruju da će se desiti, jer "SDA i HDZ i sada dosta dobro funkcioniraju kao i onda kada su preglasavali ministre iz DF-a".

Bajrović je istakao da ga trenutna situacija u vlasti FBiH podsjeća na slučaj Željka Komšića iz SDP-a BiH.

On je naglasio da će DF podržati ponuđenu reformsku agendu te je pojasnio da se koalicija raspala, jer je SDA odlučila da su im važnije pozicije u javnim preduzećima nego put ka Evropskoj uniji.

Tvrdi da SDA mora preuzeti odgovornost za stanje u BiH s obzirom na to da je u ovom regionu jedino Milo Đukanović bio duže na vlasti od njih.