<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Budimir: HDZ je opljačkao Hrvate u BiH

<p>HDZ je privatizacijom opljačkao Hrvate u BiH. Mi danas imamo stanje da u 15 godina nije ništa učinjeno u industrijalizaciji zemlje i trpimo posljedice. Kad kažem HDZ ne smislim na cijelu stranku nego na vrhušku, rekao je Živko Budimir, predsjednik Federacije BiH.</p>

13. april 2011, 12:00

On je naglasio da majorizacije Hrvata više neće biti. A na pitanje kako to HDZ-u do sada nije uspjelo, on je bio precizan:

"Njima je itekako to odgovaralo jer su time zastrašivali hrvatski narod, uvjeravali ga da su jedino oni u stanju štititi hrvatske nacionalne interese, a na koncu su sami provodili majorizaciju nad dijelom hrvatskog naroda koji živi sa Srbima i Bošnjacima", rekao je Budimir, prenosi San.

I ovim stavovima i porukama Budimir je pokazao da se prihvatio funkcije predsjednika FBiH kako bi se napokon raščistila situacija i kako bi stvari došle na pravo mjesto.

On je prošle sedmice boravio u Hrvatskoj i učestvovao na nekoliko tribina na kojima se razgovaralo o položaju i problemima Hrvata u BiH. Za svoje stavove i namjere u Hrvatskoj je dobio podršku.

U BiH mu predstoji teška borba sa Draganom Čovićem i Božom Ljubićem koji su htjeli da privatiziraju hrvatski narod zbog ličnih interesa.