<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BUKA na kafi i druženju sa čitaocima u Ljubuškom, Čapljini i Mostaru (FOTO)

Nakon Prijedora, Bosanskog Petrovca, Bihaća i Drvara, BUKA turneja po bh gradovima nastavila se u prelijepoj i toploj Hercegovini.

12. juni 2015, 12:00

 Naš magazin tokom juna održava prezentacije i druženja sa svojim čitaocima širom BiH.

Tako smo se nakon posjete gradovima Krajine uputili prema Hercegovini. U četvrtak smo se družili sa drugarima i čitaocima u Ljubuškom, Čapljini i Mostaru.

Naši domaćini u Ljubuškom bili su naši prijatelji iz Udruge mladih Agape, u Čapljini smo upoznali mlade ljude iz Udruge Geocultur a naši prijatelji iz OKC Abrašević potrudili su se da provedemo sjajne trenutke u njihovom prostoru.


Tokom prezentacija razgovarali smo o lokalnim inicijativama, o potrebama sa druđtvenim promjenama, dokatnuli smo se medija u našoj zemlji.

Pokušali smo jednostavno da razgovaramo, da pitamo ljude kako su, kako žive. 

Od naših domaćina mogli smo čuti priče o njihovoj lokalnoj sredini te o problemima sa kojima se stanovnici ovog grada susreću.

Imali smo prilike da razgovaramo i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH te o načinima kako online medije učiniti korisnijim za potrebe lokalne zajednice.

Stanovnici i aktivisti spomenutih bh gradova su imali priliku da se upoznaju sa radom Magazina BUKA, ali i o mogućnostima savremenih medija u pružanju podrške građanskim inicijativama i akcijama.


Ono što smo željeli jeste da predstavimo novi model medijskog djelovanja - djelovanja u interesu javnosti, što smo i postigli družeći se i razgovarajući sa našim prijateljima u Mostaru, Ljubuškom i Čapljini.

Nakon ova tri grada, novo druženje zakazujemo sa našim prijateljima u Trebinju, gdje će nam domaćini biti kolege sa portala Moja Hercegovina. Prezentacija će biti organizovana sa početkom u 19:30 u kafeu "Klub" u Trebinju dok je u pripremi i prezentacija portala BUKA u Stocu.