<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Selektor Izraela: BiH reprezentacija ima jako dobre napadače i mi smo se za to pripremili

Reprezentacija Bosne i Hercegovine ima jako dobre napadače i mi smo se za to pripremili, izjavio je na večerašnjoj UEFA konferenciji za medije Eli Guttman, selektor fudbalske reprezentacije Izraela koja će danas na stadionu Bilino polje u Zenici odigrati utakmicu kvalifikacija za EURO 2016. protiv Bosne i Hercegovine

12. juni 2015, 12:00

 "Upoznat sam s činjenicom da je BiH promijenila selektora i ovaj susret potpuno je drugačiji od onoga u Izraelu. Onaj rezultat uopšte ne oslikava realno stanje te dvije selekcije. Bosna ima jako dobre napadače, a mi smo se za to spremili", izjavio je Guttman.

Na konferenciji za novinare kojoj je u Zenici prisustvovao veliki broj izraelskih medija, selektor se zahvalio na gostoprimstvu i naglasio da u fudbal ne treba uplitati vjerska ubjeđenja.

"Zadovoljni smo od prvog trenutka uvjetima u kojima boravimo. Hvala domaćinima koji su nam omogućili da se dobro osjećamo. U izraelskom timu igraju i muslimani i Jevreji i kršćani. Fudbal nema veze s vjerskim ubjeđenjima i te dvije stvari nikako ne smijemo miješati", istakao je.

Kapiten selekcije Tal Ben Haim obratio se medijima, rekavši da očekuje veoma drugačiju utakmicu od one koja se odigrala u Izraelu i da je njegov tim spreman za susret koji je od velikog značaja za oba tima. 

Dodao je da su uigranost i zajednički pristup sutrašnjem susretu najveća prednost njegove selekcije.

Utakmica šestog kola grupe "B" kvalifikacija za EURO 2016 između BiH i Izraela igra se u petak od 20.45 sati. U istom terminu sastaju se i Vels - Belgija, te Andora - Kipar.

Nakon pet kola na tabeli grupe "B" Belgija je lider sa 11 bodova, koliko ima i Vels. Treći je Izrael sa devet, Kipar ima šest, BiH pet, a Andora je bez bodova.