<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Borenović: Opozvati Vladu RS-a jer je izabrana na bazi političke korupcije

Šef Kluba poslanika PDP-a Branislav Borenović smatra da je opozicija uspjela u zahtjevu da se u parlamentu RS-a razmatra "afera kupovine poslanika u RS-u te da se pokaže svima da je Vlada RS-a izabrana na bazi političke korupcije“.

12. juni 2015, 12:00

"SNSD je pokušao na razne načine da to ospori", tvrdi Borenović ističući da je smiješno da je Specijalno tužilaštvo RS-a počelo da radi na ovom slučaju, 9. juna, dan nakon što je opozicija u RS-u zvanično predala zahtjev da se o tome raspravlja na posebnoj sjednici.

"Imam osjećaj da je to dokaz da Specijalno tužilaštvo RS-a radi sve u koordinaciji s Vladom i SNSD-om, jer kako drugačije tumačiti njihovu odluku o provođenju istrage, koja je uslijedila dan nakon naše inicijative i više od pola godine nakon ove afere", dodao je Borenović.

Očekuje da Narodna skupština RS-a, kako je naveo, pokaže svoj dignitet i da se opozove vlada koja je "izabrana na bazi političke korupcije“.