<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Nemanja Kojić Kojot za BUKU: Čovek je najveći predator i pretnja prirodi

INTERVJU

Čovek je od kad je tzv. civilizacije, najveći predator i pretnja prirodi, ljudski rod se poput kancera širi planetom. Planeta će se u jednom trenutku osloboditi napasti.

15. juni 2015, 12:00

Nacionalni park Sutjeska i ove godine biće domaćin festivala za mlade „OK Fest“, koji će se održati 03/04/05 jula. Na ovogodišnjem OK Festu nastupiće najpoznatija imena regionalne rock scene, a jedan od njih je i Eyesburn koji će održati koncert 4. jula.

Nemanja Kojić Kojot za BUKU govori o festivalima, mladim koji posjećuju festivale, regionalnoj muzičkoj sceni i drugim temam.

Koja Vam je prva asocijacija kad pomislite na Sutjesku?

Reka u BIH

Znate li da je ovaj Nacionalni park ugrožen. Naime određene strukture na ovom području žele izgraditi male hidroelektrane. Koja je Vaša poruka povodom ovoga, zbog čega je važno očuvati prirodna blaga?

Čovek je od kad je tzv. civilizacije, najveći predator i pretnja prirodi, ljudski rod se poput kancera širi planetom. Planeta će se u jednom trenutku osloboditi napasti.

Šta očekujete od nastupa na OK Festu?

Očekujemo super provod i odmor u prelepoj prorodi.

Zbog čega je važno da mladi posjećuju festivale. Kako biste bi opisali festivalski duh i koliko je on značajan?

Festivali su lepa stvar, jer ljudi mogu pod otvorenim nebom ceo dan da uživaju u različitim aspektima umetnosti. Za nas lično je festivalska sezona period punjenja baterija na svim planovima.

Koliko pratite regionalnu muzičku scenu, šta biste preporučili da poslušamo?

Iz BiH najviše cenimo bend Sopot, oni su jako posvećeni i talentovani. Postoji i jaka hard core/metal scena u regionu, samo treba pregledati par blogova i biće vam jasno koliko je ta scena stabilna već duže vreme.

Šta je za Vas muzika danas? Da li se samo muzičko stvaralaštvo promijenilo pod uticajem razvoja interneta, masovne dostupnosti svega, društvenih mreža?

Muzika se deli na instant tj.prolaznu, i onu koja ostaje, pošto je glavni medij danas internet...Malo je teško u moru ponude prepoznati pravu stvar...ali ko traži taj i nađe.

Kako ćete provesti ljeto?

Radno, kao i svako leto...Kad se svi odmaraju,mi najviše radimo. Jedino što mi volimo svoj posao...

Šta Vas čini sretnim, u čemu uživate, kako volite provoditi slobodno vrijeme?

Muzika, muzika i samo muzika!

Za kraj poruka za čitaoce BUKE...

Mir i ljubav svima VIDIMO SEEEEE



Razgovarala Maja Isović