<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Aleksandar Zolak: Slučaj „Grand trejd” je jedan od najvećih kriminalnih poduhvata u RS

„Grand trejd” i ono što oni rade je jedan od najvećih kriminalnih poduhvata u Republici Srpskoj u zadnje vrijeme” kazao je za BUKU Aleksandar Zolak.

17. juni 2015, 12:00

Potpredsjednik Gradskog odbora PDP-a Aleksandar Zolak osvrnuo se za BUKU na navode gradonačelnika Banjaluke Slobodana Gavranovića koji je jučer kazao da je za poslovni objekat firme „Grand trejd” u vlasništvu Mile Radišića izdato privremeno rješenje za izgradnju pristupnih puteva te da je regulacioni plan u tom dijelu Banjaluke  "nerealan".


„Nema se šta puno reći, a da se ne ponavlja ono što već i vrapci na grani znaju. „Grand trejd” i ono što oni rade je jedan od najvećih kriminalnih poduhvata u Republici Srpskoj u zadnje vrijeme” kazao je za BUKU Aleksandar Zolak.


Sve institucije, organi, i nivoi vlasti, navodi naš sagovornik,  koji su bili potrebni da se to "pokrije" papirima su odradjivali svoj dio posla kada je to situacija nalagala.



„Naslov u medijima je otprilike rečenica koju sam rekao juče na konferenciji za medije a to je da najveći kriminal u Gradu i Republici ima svoje pokrovitelje u vlasti na tim nivoima, i tu golu istinu više nikakva priča ne može promijeniti” tvrdi Zolak za BUKU.

On je rekao da što se tiče komentara gradonačelnika o "nerealnom" regulacionom planu, samo će ponoviti rečenicu iz naslova u medijima.

”Jedina nerealnost koju vidim je ta da se on i slični njemu zadrže na vlasti onoliko dugo koliko planiraju” kaže nam Zolak.

Podsjetimo, prvi čovjek grada izjavio je kako je Grand trejd dobio privremeno rješenje za izgradnju pristupnih puteva od strane nadležnog gradskog odjeljenja jer ono smatra da je to nerealno riješenje po postojećem regulacionom planu.  Kako je naveo gradonačelnik Gavranović, regulacioni plan je tu predvidio saobraćajnicu sa četiri trake, što nije realno jer bi u tom slučaju morali da se struši čitav niz privatnih kuća.


Gradonačelnik je tako reagovao na navode banjalučkog PDP-a koji su organizovali pres konferenciju neposredno uz veliki poslovni objekat na sad već bivšem Picinom parku.


Predsjednik Gradskog odbora PDP-a Zoran Talić rekao je da pristupni put, koji je urađen za taj objekat ne postoji u regulacionom planu, a da to gradske vlasti  tolerišu.


Talić je najavio da će od nadležnih u Banjaluci tražiti odgovor zašto „presuđeni kriminalci mogu direktno izaći na glavnu cestu bez regulacionog plana, dok pojedini građani ne mogu da urade pristupni put, iako je to regulisano regulacionim planom“.


Mile Radišić, vlasnik firme "Grand trade“ iz Banjaluke je osuđen na tri godine zatvora zbog malverzacija akcijama "Medicinske elektronike“, ali je umjesto u zatvor, pobjegao iz Republike Srpske.