<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

BUKA na kafi i druženju sa čitaocima u Tuzli

BUKA turneja je nastavljena. Ovog četvrtka posjetili smo Tuzlu, gdje smo se družili sa našim čitaocima

19. juni 2015, 12:00

Naši domaćini u Tuzli bili su naši prijatelji-Mladi antifa SABNOR-a TK i OP Revolt, sa kojima smo se družili u sjajnom ambijentu Urban beatz lounge bara, u Gradskom parku Tuzla


Sa našim čitaocima razgovarali smo o lokalnim inicijativama, o potrebama sa društvenim promjenama, dotaknuli smo se stanja u medijima u našoj zemlji.

Pokušali smo jednostavno da razgovaramo, da pitamo ljude kako su, kako žive.Posebno smo se osvrnuli na aktuelnu situaciju u fabrici DITA, koju su preuzeli radnici a čiji je kompletan asortiman u jednom danu rasprodan. 


Sve ovo su male pobjede koje trebamo zajednički slaviti i promovisati ih, zaključak je diskusije u Tuzli.


Od naših domaćina mogli smo čuti priče o njihovoj lokalnoj sredini te o problemima sa kojima se stanovnici ovog grada susreću.

Imali smo prilike da razgovaramo i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH te o načinima kako online medije učiniti korisnijim za potrebe lokalne zajednice.

Stanovnici Tuzle imali su priliku da se upoznaju sa radom Magazina BUKA, ali i o mogućnostima savremenih medija u pružanju podrške građanskim inicijativama i akcijama.



Nakon Tuzle, naš BUKA karavan posjetiće Srebrenicu, Bratunac, i Doboj.


Narednog ponedjeljka smo u Žepču, Zenici i Sarajevu.


Dođite da zajedno popijemo kafu!