<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Buka kafa: Bili smo u Žepču, Zenici i Sarajevu (FOTO)

Buka kafa u ponedjeljak je organizovana na tri mjesta. Prvo smo bili u Žepču gdje smo sa imali jutranju kafu, popodnevna kafa je bila zakazana u Zenici, a večernje druženje je održano u Sarajevu.

24. juni 2015, 12:00

Kafa sa Bukom u Žepču održana je u u Gradskoj kafani, a organizovali smo ju u saradnji sa grupom mladih Connecting Classrooms Žepče. Ovdje nam je omladina ispričala sa kojim problemima se ova generacija suočava, a riječ je uzimala i srednja generacija građana koji su bili u debati oko toga da li je život u Žepču dobar ili ne. U Žepču smo upoznali i mladića koji studira informatiku i matematiku u Americi, a odlično svira i harmoniku.

Druženje u Žepču



U Zenicu smo stigli na vrijeme da se sa okupljenim čitaocima družimo u sjajnom Cafe Bar-u Bonaparte. Kafu u Zenici organizovali smo u saradnji sa Omladinskim udruženjem "REaktiv", a pričali smo o blogovanju, društvu u kojem živimo, kako se situacija može popraviti, o potrebi za društvenom kritikom. Blogerka Hana Kazazvović, na svom blogu cyberbosanka napisala je i tekst o našoj kafi u ovom gradu.

Kafa u Zenici

Ponedjeljak veče bilo je rezervisano za druženje sa našim čitaocima i drugarima u Sarajevu, a družili smo se u Magacin Kabareu (caffe clubu Gogo). U Sarajevu smo pričali o raznim temama i društvenim problemima. Druženje sa čitaocima se nastavilo i nakon formalnog dijela kafe sa Bukom, pa smo imali cijelo veče sa razgovor.

Publika u Sarajevu



Sada ćemo napraviti mali odmor od putovanja, ali ubrzo krećemo sa novim Buka kafama po gradovima Bosne i Hercegovine.

Podsjetimo da je Magazin BUKA tokom juna održo javne prezentacije u više gradova u BiH.

Kroz predstavljanje svog 15-godišnjeg rada u sferi medija, želimo ukazati na mogućnosti novih medija u pružanju podrške građanskim inicijativama i akcijama.

Tokom prethodnih nekoliko dana posjetili smo Drvar, Bihać, Bosanski Petrovac, Prijedor, Ljubuški, Čapljinu, Trebinje, Stolac, Srebrenicu, Bratunac, Tuzlu, Doboj, Žepče, Zenicu i Sarajevo, a planiramo i u Tvoj grad.

Ako misliš da bi Tvom gradu ili Tebi lično bilo korisno da se upoznamo, razgovaramo i razmijenimo znanja i iskustva u upotrebi novih medija i društvenih mreža za podršku i učešće u građanskim akcijama.

Pozivamo predstavnike lokalnih medija (lokalnih novina, radio i TV stanica, internet portala, blogere), lokalne nevladine organizacije i formalne i neformalne aktivističke grupe i sve koji su zainteresovani da nam se jave kako bismo zajedno organizovali druženje u Vašem gradu.

Da pojednostavimo, pozivamo Te da nas pozoveš na kafu!

Vezani tekstovi


Dnevnik putovanja: Prođoh s BUKOM kroz gradove (FOTO)

Dnevnik putovanja 2: Prođoh s BUKOM kroz Hercegovinu (FOTO)