<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Srbija: Uprkos napadu večeras kreću u Tunis

Direktor YUTA Aleksandar Seničić izjavio je da večeras dvije grupe od oko 300 turista iz Srbije putuju na ljetovanje u Tunis, ali da svi koji žele mogu da odustanu

26. juni 2015, 12:00

Seničić je kazao da turisti iz Srbije putuju u Hamamet i Sus, u kojem se danas dogodio težak teroristički napad u kojem je ubijeno 27 turista, i da je odlučeno da svi koji ne žele da krenu na put mogu da odustanu.

Seničić je naveo da su dvije srpske turističke agencije koje organizuju ljetovanje u toj zemlji Sanlajn trevel i Nomad trevel, koje će svima koji odustanu od polaska omogućiti ljetovanje na drugim destinacijama ili povrat novca, o čemu će se direktno sa njima i dogovoriti.

On je kazao da je za zabranu putovanja, pravno gledano, potrebno da postoji odluka o proglašenju vanrednog stanja ili preporuka našeg Ministarstva spoljnih poslova da se u neku zemlju ne putuje, što sada nije slučaj.

Naveo je da je anketiranje putnika o tome da li žele večeras da putuju u Tunis ili ne u toku i da se ne zna koliko njih planira da odustane. "Uvijek imate one koji hoće da idu bez obzira na sve", kazao je on.

Seničić kaže da srpske agencije ne nude aranžmane u kompleksu u kojem se dogodio napad, ali da ih imaju u neposrednoj blizini.

Kazao je i da se u toku dana dve grupe turista iz Susa i Hamameta vraćaju u Srbiju, od kojih je jedna već na aerodromu u Monastiru, dok se dolazak druge očekuje ubrzo i sve se odvija normalno.

U agenciji Filip trevel, koja je jedan od subagenata preko koje se prodaju aranžmani za Tunis, kažu za B92 da imaju četiri putnika večeras za Tunis i da neki od njih nisu odustali da krenu put tog letovališta.