<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

FIBA će priznati ABA ligu!

Čelnici Svjetske košarkaške federacije (FIBA) potvrdili su u petak pismenim putem da će tokom vikenda priznati regionalnu Jadransku ligu.

27. juni 2015, 12:00

 B92 je došao u posjed pisma, koje su potpisali generalni sekretar Patrik Bauman i direktor FIBA Evropa Kamil Novak, adresiranog na nacionalne košarkaške saveze Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore i Slovenije, u kome se, između ostalog, navodi "da su ispunjeni svi postavljeni zahtjevi" i da će ABA liga zvanično biti priznata u nedjelju u Budimpešti.

"Želio bih da potvrdim da je dokumentacija koju ste poslali, u vezi sa pismom FIBA od 20. juna ove godine, u potpunosti u skladu sa zahtjevima koje smo postavili. Vaš zahtjev za priznanjem ove lige proslijeđen je Bordu FIBA Evropa, koji se sastaje u nedjelju u Budimpešti", navodi se u pismu koje predstavlja ogromno olakšanje za čitav košarkaški region.

Na kraju pisma čelnici FIBA su se zahvalili nacionalnim savezima i klubovima na ogromnom naporu kako bi se došlo do rješenja na obostrano zadovoljstvo.