<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Biciklisti poručili poslodavcima i zaposlenicima da na posao dolaze biciklom

Bicikl je zdravo i održivo prevozno sredstvo...

29. juni 2015, 12:00

Tristotinjak biciklista okupilo se juče ispred Muzeja Mimara kako bi dizanjem bicikla u zrak i prigodnom vožnjom na zajednički piknik poručili poslodavcima i zaposlenicima da što više na posao dolaze biciklom.

Povodom posljednjeg dana kampanje "Biciklom na posao“ koja je trajala čitavoga lipnja, u kojoj je sudjelovalo oko tri tisuće zaposlenih biciklista, i kojoj je bio cilj motivirati zaposlenike i poslodavce da se što više voze biciklima na posao, Sindikat biciklista organizirao je veliku biciklijadu na kojoj je sudjelovalo tristotinjak biciklista i biciklistica.

"Biciklom na posao“ je europski projekt koji je, osim u Zagrebu, proveden u još 12 europskih gradova. Projekt u Europi ima tradiciju i provode ga biciklističke udruge, a za cilj im je smanjiti količinu CO2 u atmosferi, te motivirati ljude na zdraviji život i kretanje.

Bicikl je zdravo i održivo prevozno sredstvo, poručila je Tajana Sisgoreo, jedan od volonterki Sindikata biciklista.

Sisgoreo je izjavila kako osiguravanjem sigurnih parkirnih mjesta te adekvatnom prostorijom za presvlačenje, poslodavci mogu zaposlenicima pomoći da se svakodnevno koriste biciklom na svom putu do posla.