<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Napadač u Tunisu imao pomoćnike

Napadač, koji je ubio 39 ljudi na plaži u odmaralištu Sus, u Tunisu, imao je pomagače, saopštili su zvaničnici.

29. juni 2015, 12:00

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Mohamed Ali Arui rekao je da su vlasti sigurne da je Sejfedin Rezgui imao saradnike.

Vlasti su uvele pojačane mjere obezbjeđenja u odmaralištima širom zemlje poslije napada za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

BBC je prenio je da je najmanje 30 žrtava iz Velike Britanije.

London je poslao 16 policajaca u Tunis, a još nekoliko stotina rade na ovom slučaju u Britaniji. To je jedna od najvećih antiterorističkih istraga od bombaških napada u Londonu 2005. godine.

"Istražioci iz Tunisa vjeruju da su osumnjičeni saradnici dostavili automatsku pušku 'kalašnjikov' Rezguiju i pomogli mu da dođe do mjesta napada", rekao je Arui.

On je dodao da policija ispituje napadačevog oca i trojicu muškaraca sa kojima je on stanovao, ali nije precizirano da li su oni osumnjičeni da su umiješani u napad.

Rezguijeve komšije i rođaci iz njegovog rodnog grada Gafura kažu da su šokirani onim što se dogodilo. Mediji su prenijeli da se ovaj 23-godišnji mladić bavio brejkdensom i da je pratio utakmice Fudbalskog kluba Real Madrid.

Rezguija je poslije masakra ubio policajac hicima iz pištolja, nakon što su ga snajperisti promašili nekoliko puta.