<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Večeras promocija publikacija Ženske mreže BiH

U organizaciji Helsinškog parlamenta građana Banja Luka večeras će biti promovisana publikacija Ženske mreže BiH. Promocija će biti održana u kafeu KAB sa početkom u 20 časova.

29. juni 2015, 12:00

 Ženska  mreža BiH je u 2014. godini štampala nekoliko publikacija koje imaju za cilj da na jednom mjestu predstave sve zakonske okvire i legislativu koja se odnosi na prava žena u Bosni i Hercegovini. 

Na promociji će biti predstavljene i podijeljene 3 publikacije i to:

-  „MAPA ženskih prava u Bosni i Hercegovini“, autorice Fedre Idžaković, 

- „MAPU: od osnivanja i vođenja do gašenja NVO“,  autora Slaviše Proroka 

- „Analizu učešća žena na stranačkim listama i konačnih rezultata općih izbora 2014 – POLITIČKA PARTICIPACIJA ŽENA U BOSNI I HERCEGOVINI“ , autorice Edite Miftari 

Nakon promocije je planirano druženje.

Ženska mreža BiH je neformalna grupa organizacija civilnog društva i pojedinaca_ki koji_e zastupaju i bave se ženskim ljudskim pravima i podsticanjem rodne ravnopravnosti, a koja promoviše antidiskriminaciju, slobodu odlučivanja, jednakost, nenasilje i antimilitarizam, te prihvata feminističke vrijednosti djelovanja –  mir, solidarnost, povjerenje, zajedništvo, jednakost i različitost.