Obaveze institucija vlasti na svim nivoima u BiHu skladu sa Strategijom i Akcionim planom za borbu protiv korupcije 2015-2019”

Obaveze institucija vlasti na svim nivoima u BiHu skladu sa Strategijom i Akcionim planom za borbu protiv korupcije 2015-2019”

Piše: Buka

Antikorupcijska mreža u BiH u saradnji sa Agencijom za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije, te Udruženjem građana za analizu javnih politika (UG ZAJP), organizovala je konferenciju pod nazivom “Obaveze institucija vlasti na svim nivoima u Bosni i Hercegovini u skladu sa Strategijom i Akcionim planom za borbu protiv korupcije 2015-2019”. Konferencija je održana u hotelu Atina u Banjaluci, 18.06.2015.godine sa početkom u 10 časova.

Nakon uvodnih riječi direktora ACCOUNT-a gospodina Eldina Karića, predstavnici Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH”: g.Vladica Babić, g.Sreto Pekić, g.Igor Ćorkula i g.Emir Bašić su, uz učešće moderatora g.Zorana Jačeva predstavili gostima Strategiju i Akcioni plan.

Tokom njihovog izlaganja, predstavnici javnih institucija i organizacija civilnog društva diskutovali su o temi ove konferencije. Razmotrene su perspektive i mogućnosti njihove zajedničke saradnje u provedbi Strategije i Akcionog plana.

Osnovna svrha konferencije bila je da se Strategija i Akcioni plan, koji su usvojeni od strane Vijeća ministara BiH 7.maja.2015., predstave široj javnosti BiH, te da se inicira izrada strateških antikorupcijskih dokumenata na različitim nivoima vlasti.

 

 

Komentari na tekst (0)
 

Napomena:
Svi komentari se prethodno moraju odobriti od strane administratora prije nego budu vidljivi na portalu. BUKA se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u komentarima postavljenih na našim stranicama. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju. Redakcija BUKE je u slučaju komentara koji izazivaju rasnu, nacionalnu ili vjersku mržnju, te potiču na nasilje dužna obavijestiti nadležne organe o takvom pristiglom komentaru.