<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Mekdonalds lansirao posebno pakovanje za bicikliste

Američki lanac brze hrane Mekdonalds lansirao je u svojim restoranima u Amsterdamu, Kopenhagenu, Tokiju i kolumbijskom Medeljinu posebno pakovanje za nošenje hrane za bicikliste.

30. juni 2015, 12:00

U ova četiri grada biciklistima se umjesto kartonske kutije nudi posebno pakovanje sa dvije zasebne pregrade, jednom za pomfrit a drugom za burger. Na kesi je i posebna ručka prilagođena za fiksiranje na guvernal bicikla, dok su za čaše predviđene posebne kese sa dodatnim otvorima na dnu.

Ovo je najnoviji pokušaj američke kompanije koja posluje od 1939. da odgovori sve oštrijoj konkurenciji na sve zahtjevnijem tržištu, prenosi list Figaro.

Promet Mekdonaldsovih restorana je prošle godine prvi put smanjen za gotovo 15 odsto, a prodaja je nastavila da pada i u prvom tromjesečiju 2015.

Razlozi rekordnog pada prodaje jesu afere vezane za Mekdonalds koje poslednjih godina kruže socijalnim mrežama širom svijeta, kao i sanitarni skandal koji je u julu prošle godine izbio u Aziji. Kina ima udio od deset odsto u svjetskom tržištu ove multinacionalne kompanije.

Još jedan razlog pada prodaje je i taj što je Rusija zatvorila većinu Mekdonaldsovih restorana kao odgovor na sankcije koje su joj uvele zapadne sile zbog ukrajinske krize.