<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Željezničar igra na Malti, Renova u Skoplju u pretkolu LE

SARAJEVO

Prvim susretima prvih pretkvalifikacionih kola Lige šampiona i Lige Evrope danas počinje nova sezona u klupskim takmičenjima na Starom kontinentu.

30. juni 2015, 12:00

Balkan u prvom pretkolu Lige šampiona nema predstavnika, dok u najmasovnijem takmičenju, Ligi Evrope, danas od tri meča - dva igraju balkanske ekipe.

Predstavnik Bosne i Hercegovine, sarajevski Željezničar gostuje na Malti kod tima Balzan (utakmica počinje u 17.45 na stadionu "Hibernians" u gradu Paola).

"Ja bih u ovom trenutku želio da odigramo najbolje što možemo. Ne poznajem ovu ligu, ali na nama je da pružimo maksimum. S obzirom na to da sam već pola godine s ovom ekipom, mi imamo prepoznatljivu igru, rijetko gubimo, kompaktni smo", kazao je trener "plavih" Milomir Odović na jučerašnjoj konferenciji za novinare.

Drugi predstavnik regije je makedonska Renova iz Džepčišta koja će na Nacionalnoj areni "Filip II Makedonski" u Skoplju dočekati moldavsku Daciju iz Kišinjeva.

Trener Renove Kjatip Osmani kazao je da, iako za protivnika ima dobro organizirani tim, svi u klubu su optimisti da mogu izvući pozitivan rezultat.

"Svi smo optimisti i spremni da igramo protiv Dacije, kojoj je malo nedostajalo da osvoji naslov prvaka Moldavije i koja je igrala u finalu Kupa Moldavije. Ipak, moldavsko prvenstvo nije drugačije od makedonskog i ova prepreka u Ligi Evrope se može preskočiti. Dobro smo spremni i motivirani za izazov", rekao je Osmani, piše Al Džazira.

Prvo pretkolo Lige šampiona (prvi mečevi):

Pjunik (Armenija) - Folgore (San Marino), počinje u 18 časova

Linkoln (Gibraltar) - FC Santa Koloma (Andora), 20

Krusaders (Sjeverna Irska) - Levadija (Estonija), 20.45

Prvo pretkolo Lige Evrope (prvi mečevi):

Balzan (Malta) - Željezničar (BiH), 17:45

Niederkorn (Luksemburg) - Šamrok Rovers (Irska), 19

Renova (Makedonija) - Dacia Kišinjev (Moldavija), 21