<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Top gan 2: Tom Kruz u borbi protiv dronova

U fokusu drugog dijela filma "Top gan" biće borba pilota "stare škole" Toma Kruza i najnovije generacije dronova, najavio je producent nastavka čuvenog blokbastera iz 1986. godine Dejvid Elison.

30. juni 2015, 12:00

Kako prenosi londonski "Gardijan", Elison je, takođe, potvrdio da će Kruz reprizirati svoju ulogu borbenog pilota Pita Maverika Mičela. 
On je rekao da Džastin Marks (20.000 milja pod morem Dejvida Finčera) upravo piše scenario za film koji će najvjerovatnije biti snimljen u tehnologiji 3D Imax. 

Očekuje se da će Kruz, po svom dobro poznatom običaju, insistirati na tome da sam odigra gotovo sve opasne scene. 

Nastavak će biti priča o borbenim pilotima kojima "vrijeme polako ističe" i koji sve češće u vazdušnim napadima bivaju zamjenjeni dronovima. 

Maverik, mladi "lav" iz prvog dijela, 30 godina kasnije naći će se u ulozi "prevaziđenog dinosaura". Moraće da nađe svoje mjesto u svijetu u kom njegove sposobnosti više nisu potrebne. 

Vijesti o nastavku "Top gana" su se prvi put pojavile prije pet godina, kada je reditelj Toni Skot, koji je u međuvremenu preminuo, angažovan za snimanje drugog dijela. 

Skot je tada izjavio da nije namjeravao da se vrati u svijet Maverika, Ledenog i Gusa, ali da je bio inspirisan razgovorom s jednim mladim pilotom koji je radio sa dronovima. 

"To je danas jedan sasvim drugi svijet", rekao je sajtu Hitflix. 

"Ti kompjuterski gikovi, ta djeca se igraju rata u prikolici nasred Nevade", naveo je on. 

Zasad se još ne zna ko će režirati novi film, ni kada će on stići u bioskope.