<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ugušena pobuna u zatvoru kod Melburna (VIDEO)

MELBURN

Osam policajaca i zatvorenika povrijeđeno je kada je policija Australije za razbijanje demonstracija upala je u zatvor kod Melburna i ugušila pobunu oko 300 zatvorenika zbog uvođenja zabrane pušenja.

01. juli 2015, 12:00

Metropoliten istražni centar u Melburnu ostao je zatvoren posle petnaestočasovne pobune kada je nekolicina zatvorenika naoružanih motkama i gvozdenim šipkama sa zatvorskog poljoprivrednoge dobra upala i razvalila vrata i podmetnula požar.

Tri pripadnika zatvorskog osoblja zadobila su lakše povrede, a pet zatvorenika je zbog povreda prebačeno u bolnicu.

Neki od zatvorenika zadobili su povrede od ujeda policijskih pasa, pošto je policija upala u zatvor rano jutros po lokalnom vremenu i bacila suzavac da bi rastjerala pobunjene robijaše, prenijela je agencija AFP.

Nekoliko stotina zatvorenika u australijskom zatvoru "Rejvenhol u predgrađu Melburna, gdje su maksimalne mjere bezbjednosti, pobunilo se juče zbog zabrane pušenja.

Australijska televizijska korporacija objavila je da je u pobuni učestvovalo oko 300 zatvorenika.

Prema riječima portparolke policije australijske države Viktorija, osoblje zatvora je bilo evakuisano iz predostrožnosti.

Zabrana pušenja, koja je uvedena u zatvorima širom Australije, trebalo je juče da stupi na snagu i u zatvoru "Rejvenhol", što je dovelo do pobune zatvorenika, javljaju lokalni mediji.