<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Stotine Izraelaca protestovalo zbog talasa nasilja

TEL AVIV

Nekoliko stotina Izraelaca demonstriralo je u srijedu naveče u Jerusalimu, pozivajući premijera Benjamina Netanijahua da djeluje protiv najnovijeg talasa palestinskog nasilja.

02. juli 2015, 12:00

Oni su se okupili oko Netanijahuove rezidencije, noseći transparente na kojima je pisalo "Stop talasu terora".

Palestinci su nedavno izveli nekoliko napada na Izraelce u Jerusalimu i na Zapadnoj obali. Dvojica muškaraca ubijena su u dva odvojena oružana napada na Zapadnoj obali, a dvoje ljudi je ranjeno nožem, uključujući jednu djevojku paramilitarnu policijsku oficirku koja je zadobila teške povrede nožem u vrat u napadu jedne Palestinke.

Demonstranti smatraju da Netanijahu ne djeluje snažno protiv palestinskog terora. On  je po riječima jednog demonstranta učinio gestove dobre volje povodom svetog muslimanskog mjeseca posta Ramazana, a u zamjenu za to su Izraelci dobili terorističke napade, javlja Asošijeted pres.

Netanijahu je danas posjetio u bolnici žrtve nedavnih napada. On je rekao da je Izrael omeo 200 pokušaja napada tokom protekle godine.

"Mi ćemo stići do tih ubica i terorista takođe. Naplatićemo visoku cijenu od terorista i onih koji su ih poslali", rekao je Netanijahu.