<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Sandra Bulok kritikovala medije zbog pisanja o ženama

Glumica Sandra Bulok nedavno je proglašena najljepšom ženom na svijetu 2015. godine i pojavila se na naslovnici časopisa "People", ali Bulokova je to iskoristila kao povod za kritiku medija.

03. juli 2015, 12:00

Rekla je da je imala jedan uslov pod kojim je pristala pojaviti se u tom broju: da se izdanje posvećeno najljepšim ženama temelji na razgovoru o tome koja je njena percepcija lijepog.

Opisujući negativan učinak koji opsesija ljepotom ima na žene, za "E!" je kazala: "Osjećam kao da je otvorena sezona na žene koje su napadnute ne samo zbog toga kakve smo kao ljudi, nego i zbog toga kako izgledamo i koliko smo stare. Pokušavam vaspitati dobrog muškarca koji će poštovati žene, a paralelno s time u medijima se događa napad za koji mi se ne čini da će prestati. A najteže je djevojčicama koje doživljavaju nevjerovatno maltretiranje na internetu. Moramo prestati. Štetimo djevojkama i ženama na taj način, brzinom koja me plaši. Stvarno me plaši", rekla je Bullock za "E!", prenosi N1.