<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Pročitajte vremensku i biometeorološku prognozu do ponedjeljka

Pročitajte vremensku i biometeorološku prognozu do ponedjeljka...

04. juli 2015, 12:00

Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme uz mjestimično malu oblačnost. Vjetar, slab, u Bosni istočni i sjeveroistočni, a Hercegovini zapadni i jugozapadni. Dnevne temperature od 27 do 32, na jugu do 35 °C.

U sunčano. Jutarnje temperature od 13 do 17, na jugu od 18 do 23, a dnevne od 28 do 33, na jugu zemlje od 32 do 36 °C.

U ponedjeljak sunčano. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 17 do 22, a dnevne od 30 do 36 °C.

Biometeorološka prognoza

Subota - Uz relativno povoljnu opštu sliku jutarnji sati će biti ugodniji, dok su u drugom dijelu dana, pod uticajem sparnog vremena, kod osjetljivih osoba moguće tegobe u vidu glavobolje, malaksalosti i promjene raspoloženja. Hroničnim bolesnicima i meteoropatima savjetujemo suzdržavanje od jačih napora, a učesnicima u saobraćaju oprezniju vožnju. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo provoditi mjere zaštite.

Nedjelja- Nastavlja se razdoblje povoljnijih biometeoroloških prilika. Stabilno vrijeme pozitivno će djelovati na raspoloženje većine ljudi. Pri tome bi osjetljive osobe trebale posvetiti pažnju zaštiti od vrućine i štetnog sunčevog zračenja. Poslijepodnevni sati će biti manje ugodni u odnosu na prvi dio dana, a mogući su problemi sa snom zbog visokih temperatura tokom noći.

Ponedjeljak - Tokom jutra će biti ugodnije, dok bi u nastavku dana, usljed visokih temperatura, kod osjetljivih osoba moglo doći do izraženijih tegoba, stoga je preporučljivo suzdržati se od pretjeranih aktivnosti i reducirati boravak na otvorenom. Neophodno je posvetiti pažnju zaštiti od štetnog sunčevog zračenja i vrućine.