<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Ivanić: Institucije BiH ne treba prepustiti samo Bošnjacima

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je u Trebinju da je protiv toga da se predstavnici Srba iz Srpske povuku iz rada Parlamentarne skupštine BiH i tako institucije BiH prepuste Bošnjacima.

05. juli 2015, 12:00

 Komentarišući poziv predsjednika Srpske Milorada Dodika srpskim predstavnicima da se povuku iz rada parlamenta BiH dok se ne riješi slučaj zloupotrebe parlamenta BiH od poslanika koji su poslali pismo Generalnoj skupštini UN dajući "podršku" britanskoj rezoluciji o Srebrenici, Ivanić je rekao da su to institucije svih naroda i da on to ne bi činio.

"Mislim da su to institucije svih naroda i ne bih se povlačio, ali bih jasno upozorio na zloupotrebu koja se desila i mislim da tu, čak, ima elemenata krivične odgovornosti", dodao je Ivanić.

Ivanić je novinarima rekao da nije za to da se institucije BiH prepuste bilo kom narodu, te ocijenio da bi tim povlačenjem Republika Srpska praktično prepustila drugima institucije BiH.

"Ne vidim naš nikakav motiv i interes za to, naprotiv, mi snažno treba da insistiramo na ustavnom pravu, a to je da je BiH kombinacija svih nas - Srba, Hrvata i Bošnjaka i da kada neko preuzima na sebe pravo da progovori u ime BiH, to ne može biti jedan narod", istakao je Ivanić.