<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Hrvatska: Braća Zdravko i Zoran Mamić na ispitivanju u USKOK-u

Braća Zdravko i Zoran Mamić privedeni su na ispitivanje u zgradu USKOK-a u Gajevoj ulici, nakon čega će biti zatvor na Oranicama. Sutra ujutro ih očekuje ročište zagrebačkog Županijskog suda na kojem će im biti određena ili ukinuta mjera istražnog zatvora

05. juli 2015, 12:00

 Čedo Prodanović, odvjetnik trenera Dinama Zorana Mamića, izjavio je nakon saslušanja njegova branjenika u USKOK-u kako hitan način postupanja "u trenutku kada svi znaju da Mamići nisu u Hrvatskoj, apsolutno nije stvar slučaja".

"Stvara se histerična atmosfera, nesigurna i mi smo tri puta mijenjali odluku, ne da USKOK dovedemo u zabludu, nego zbog stalno izmijenjenih okolnosti", komentirao je Prodanović dolazak optuženih Mamića iz Slovenije.

Odvjetnik Prodanović je naglasio kako je Zoran Mamić bio službeno odsutan u Sloveniji na pripremama kluba za utakmicu u nedjelju.

"Iznos novčane štete prema NK Dinamu kojim se barata je apsolutno promašen i on je, prije svega, rezultat pogrešnog iščitavanja poslovne dokumentacije i načina poslovanja oko transfera igrača u nogometu", izjavio je Prodanović.

Prodanović je također optužio Državno odvjetništvo i USKOK za pokušaj montaže ekstradicijskog pritvora, jer je braći Mamić prijetilo izdavanje europskog uhidbenog naloga po kojem bi morali biti izručeni iz Slovenije nakon mjesec dana zatvora, ukoliko se ne pojave samovoljno u istrazi.

Braća Mamić negiraju optužbe USKOK-a kako su sudjelovali u primanju i davanju mita, utaji poreza i nezakonitom poslovanju čime su, prema optužnici, oštetili Dinamo za višemilijunski iznos.

Uz Mamiće, priveden je i izvršni direktora Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damir Vrbanović te porezni službenik iz Sesveta koji je, navodno, sudjelovao u lažiranju poreznih prijava.