<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Putin zatražio razgovor sa Ciprasom

ATINA

Grčki premijer Aleksis Cipras razgovaraće danas telefonom sa ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, izjavio je izvor iz Vlade Grčke.

06. juli 2015, 12:00

Ovaj zvaničnik rekao je da je Putin inicirao razgovor, koji će biti obavljen tokom pauze u razgovorima u Atini između Ciprasa i grčkih političkih lidera, dan poslije referenduma na kojem su građani ubjedljivom većinom odbili prijedloge kreditora.

Cipras i grčki predsjednik Prokopis Pavlopulos danas su telefonom već razgovarali sa francuskim predsjednikom Fransoa Olandom.

Grčki premijer obavio je jutros i razgovor sa predsjednikom Evropske centralne banke /ECB/ Mariom Dragijem.

ECB je do sada podržavala likvidnost grčkog bankarskog sistema. Izvori iz Grčke upozoravaju da je grčkim bankama ostalo novca samo za još nekoliko dana.

U međuvremenu je i britanski premijer Dejvid Kameron pozvao Grčku i njene partnere iz evrozone da se sastanu i pronađu održivo rješenje za krizu.

Kameronov portparol rekao je da London podržava Evropsku uniju sa 28 članica i da je u interesu Britanije da se pronađe rješenje za krizu u Grčkoj.