<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=198245769678955&ev=PageView&noscript=1"/>

Srbiju da zgazite nećete, umećemo sami da je štitimo

TOPOLA

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Srbija neće dozvoliti nikome da je gazi te poručio da Srbi svoju veličinu pokazuju i time što su u stanju da se poklone i tuđim žrtvama onako kako se klanjaju i pred svojim.

06. juli 2015, 12:00

"Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije, jer Srbiju ćemo umeti da štitimo", rekao je Vučić na otvaranju mosta u Blaznavi.

Kako je rekao, u posljednje vrijeme neki su riješili da različitim rezolucijama ponovo stavljaju biljeg onih koji treba da se stide prošlosti. "Mi Srbi svoju veličinu pokazujemo i time što smo u stanju da se poklonimo i tuđim žrtvama onako kako i pred svojim, pred stotinama hiljada pogunulih u svim otadžbinskim ratovima. Ali nemojte da nas terate da se osećamo poniženo zato što smo Srbi i zato što smo se junački borili za svoju slobodu", rekao je Vučić. "Nemojte da nas terate i nemojte da nas gazite jer to vam nećemo dozvoliti ma kako da se zovete i ma kako da ste jaki. Srbiju da zgazite nećete i to vam poručujem odavde iz centra Srbije iz Šumadije, jer Srbiju ćemo umeti da štitimo", rekao je premijer Vučić.

Kako je naveo, "štitićemo Srbiju našim znanjem i pameću, marljivošću, a oni koji misle da je dovoljno da zaprete i kažu da smo mi Srbi, valjda, jedini krivi za ono što se zbivalo na prostoru bivše Jugoslavije i da zaboravimo i Jasenovac i Jadovno i sva srpska stratišta,  u sustini samo govore i pokazuju ko je izazivao mnoge stvari na tom prostoru".

Podvukao da u Srbiji moraju da rade još više, da rade i trude se još više da naprave uspješniju, ekonomski bogatiju Srbiju da bi imali još veću političku snagu da bi mogli da im se suprotstave i kažu da će 99,99 odsto časnih i poštenih Srba nositi sa ponosom crveno-plavo-beli barjak svuda.

"A vama, Englezi, i svima ostalima hvala na velikom prijateljstvu koje ste nam pokazali, hvala vam mnogo na tome, a mi Srbi čuvaćemo sebe i svoj obraz, jer samo sami sebi možemo obraz da ukaljamo", poručio je Vučić.

Ponovio je da Srbi poštuju sve druge žrtve i pokazuju time da se razlikuju od drugih koji nikada nisu htjeli da odaju počast nijednoj srpskoj žrtvi. "I to je ono u čemu se razlikujemo", naglasio je premijer Srbije.